iDNES.cz upravuje pravidla, diskutovat půjde jen pod reálným jménem

3. 10. 2012 13:00:00
Diskuse pod články na iDNES.cz čeká největší změna za několik posledních let. Od listopadu už nebude možné dál diskutovat pod přezdívkami.

novediskuse.png
U nových registrací budou čtenáři povinně vyplňovat jméno a příjmení. Starší registrace zůstávají v platnosti (včetně nasbíraných dukátů ve věrnostním systému MůjPas), diskutéři budou ovšem vyzváni ke zpětnému doplnění jména a příjmení. Bez toho diskutovat nepůjde.

U příspěvků napsaných před přeregistrací se i nadále bude zobrazovat pouze původní nick přeregistrovaného, netřeba se tedy obávat nechtěného propojení nové identity s onou předchozí "nickovou".

Tato změna je prvním krokem na cestě, na níž chceme dále zlepšovat vztah se čtenáři, kteří se na iDNES.cz pravidelně vrací. Počítáme s tím, že do budoucna by členové tzv. Klubu iDNES.cz mohli lépe spravovat své účty nejen v diskusích, blozích či soutěžích, ale i na dalších webech patřících pod iDNES.cz, jako je třeba fotoalbum Rajče.net. Plánujeme také, že by se stálí a slušní diskutéři mohli jednou zapojit do administrace diskusních příspěvků.

Jedna z novinek se objeví v nejbližších týdnech v diskusích pod blogy. Blogeři, s nimiž jsme chystané změny konzultovali, dostanou možnost si diskuse pod svými články spravovat - tedy rozhodovat o tom, který příspěvek v diskusi ponechají a který smažou. Právě v diskusích pod blogy se nejčastěji objevovala organizovaná kyberšikana, což některé blogery odradilo od psaní úplně, jiní převáděli diskuse na jiné servery. Máme za to, že autor blogu má právo rozhodovat o tom, jak bude diskuse pod jeho dílem vypadat.

Více se o nových diskusích
dočtete v FAQ a v pravidlech
pro diskutování.

Další vylepšení, která budou viditelná hned, se týkají grafiky i funkcí v diskusích. Přibylo například žádané tlačítko na negativní hodnocení příspěvku, kliknutí na doporučení příspěvku se projeví okamžitě, ne až po refreshi stránky. Také psaní příspěvků bude uživatelsky příjemnější, okno pro psaní se objeví přímo ve vlákně, nikoli na nově otevřené stránce.

Čtenářům tedy chceme nabídnout na iDNES.cz prostředí, ve kterém se budou cítit příjemněji než dosud. Výměnou za to od nich na druhou stranu budeme nově požadovat jméno a příjmení. Jsme totiž přesvědčeni, že do tohoto nového prostředí patří skuteční lidé se skutečnými jmény, ne smyšlené identity jako „Čí jsou Sudety? Naše!“ nebo „Lumpíí i po banánu“.

Od čtenářů vyžadujeme, aby jméno a příjmení vyplnili pravdivě. Při pochybnostech o pravosti zadaných údajů budeme vyžadovat zaslání naskenovaného dokladu totožnosti s viditelným jménem, příjmením a fotografií, avšak se začerněným nebo jinak zneviditelněným rodným číslem a adresou. Doklady bez této úpravy budeme odmítat. Uživateli, který takový doklad nepředloží, účet zablokujeme.

Vážně, přečtěte si FAQ, najdete tu odpovědi na řadu připomínek z diskusí.


Další pravidla pro samotné diskutování se nemění. Stále trváme na tom, že diskutovat lze tvrdě, leč slušně a kultivovaně. Stále nabízíme prostor pouze pro diskusi k tématu článku. Proto jiné než slušné a kultivované příspěvky k tématu článku budeme z diskusí dál mazat. Po deseti smazaných příspěvcích bude stejně jako dosud následovat smazání celého účtu.

I nadále požadujeme pro plnohodnotné diskutování dosažení hranice tisíce dukátů, ovšem s jednou novinkou. Pokud čtenář při registraci spáruje svůj idnesový profil s důvěryhodným účtem na Facebooku, může začít diskutovat ihned.

Věříme, že jsme se vydali na správnou cestu a že po ní naši čtenáři půjdou s námi.

Michal Hanák, šéfredaktor
Tomáš Ventura, zástupce šéfredaktora
Jan Dvořák, šéfadmin diskusí

Autor: | středa 3.10.2012 13:00 | karma článku: 43.58 | přečteno: 89395x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.68 | Přečteno: 605 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3853 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 369 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...