Ztraceni v LESe

29. 08. 2013 11:20:11
Konečně jsme se my, liberální zelení voliči, dočkali. V ODS a na Hradě se nám vysmívají, že jsme „pravda a láska“ a „pražská kavárna“, tak to schytají od LESa. Úder bude silný. Praktickou politiku (rozuměj zákulisní kejkle a Otázky Václava Moravce) zajišťuje Martin Bursík, rozum a charizma bývalý podnikatel v hazardu Michal Horáček, legraci a boj proti hazardu Krňan Matěj Hollan, kulturní frontu Olga Sommerová a také kandidáta na prezidenta mezi zakladateli najdeme – Jan Švejnar.
Martin Bursík zakládá nové politické uskupení s názvem LES.
Martin Bursík zakládá nové politické uskupení s názvem LES.Viktor Chlad, Mafra

LES – Liberální ekologická (ekonomická, prý jak kdo chce) strana je dobrý a univerzální název. Kdo by měl co proti lesu? Ti, kdo volili Táňu Fischerovou za prezidentku, si místo ekologická dají esoterická. A kdyby se LES vlomil na lidovecké kandidátky, jak se snažil Bursík, byl by to LES ekumenický. Biodiverzita je žádoucí.
Teď vážně. Nikdo nemá z formování klausovské potůčkové pravice, co se spojí v řeku, větší radost než levicoví soupeři ODS. Tříštění hlasů táhne pravici do bahna prohry. Nikdo nemá z posilování SPOZ a Zemanova štěpení ČSSD větší užitek než pravicoví soupeři. Už minule jí Zemanovci pustili žilou. Stejně tak koalice „betonu, jádra a oceli“, kterou najdeme silně zastoupenou nejen ve zmíněných stranách. Tento soupeř pro zelenou politiku musí mít ze štěpení zelených a vzniku LESa radost. Voliči, kteří si myslí, že by zde měla být relevantní strana, která dokáže chránit přírodu a brzdit rejdy kolosů, jako je ČEZ, budou mít zase smůlu. A pro uklidnění jim zbude zase leda procházka v lese.

Karel Škrabal, zástupce šfr. MF DNES

karel_skrabal.jpeg

Autor: | karma: 16.64 | přečteno: 873 ×
Poslední články autora