Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

freeLook

13. 9. 2009 9:43
a ted by me tedy zajimalo, z jakeho duvodu..

se mily novinar nezeptal zahranicniho kolegy jestli bylo spravne Randakem vytlacit dulezitost toho co bylo na fotkach... to by se asi pan Buzenberg divil, jak jsou media schopny byt nevyvazene ci manipulujici. :-)

0 0
možnosti

JCage

11. 9. 2009 12:15
Mila levicova luzo

za tyden letim na Kretu, mozna se tam i s nekym sejdu.

Tak vas chci predem varovat, ze pokud tam za mnou bude litat nejakej smejd s fotakem tak si ho v bulvaru pekne podam a vymyslim k tomu tolik spiny, ze uz to ze sebe nikdy nesmyje. R^

0 0
možnosti

vrchni

11. 9. 2009 13:07
Re: Mila levicova luzo

Takze kazdy koho zajimaji kontakty mafianu na politiky (ODS ale i CSSD) je podle tebe "levicova luza" ? Hmmm , ty asi budes vemi inteligentni ! ;-D

0 0
možnosti

mozek2009

11. 9. 2009 9:21
Zdroj pro mě není důležitý

Osobně si myslím, že je daleko důležitější, co se v Itálii dělo, než to, kdo fotky udělal. Je nesmysl zabývat se zdrojem a nezabývat se fakty, tedy tím, co se v Itálii dělo. Je to stejné, jako kdybych vyfotil zloděje jak krade a všichni by se zabývali tím, jak a proč jsem to vyfotil a ne tím, že někdo kradl, co ukradl a kdo to byl. Jde jen o snahu odvrátit pozornost od podstaty věci. A každy marketingový poradce vám řekne, že jde o jednu ze základních možností, jak se dostat z nějakého problému. Že se v Itálii sešli zcela náhodou je nesmysl.

0 0
možnosti

velky bratr

11. 9. 2009 9:58
Re: Zdroj pro mě není důležitý

Cele to je zjevne spinava hra a nevim proc by mel novinar apriori pomahat jen jedne strane spinavosti. Staci, ze ceske noviny informuji zcela jednostranne o deni v USA a o jeho aktivitach vuci jinym zemim, stejne jako informuji jednostranne o krocich "nepratel". Podle ceskych novin nemuzou USA v podstate udelat nic spatneho, o tisicihlavych demonstracich po celem uzemi USA se taky neobjevi ani carka, zato Iran nemuze nikdy udelat nic dobreho a i neutralni zpravu je treba vhodne zabarvit.

Tak budme radi, ze alespon jednou za uhersky rok se jedny noviny dokazi dostat alespon trosku k pozici neutralniho predavace informaci.

0 0
možnosti

mozek2009

11. 9. 2009 9:20
Zdroj není důležitý

Osobně si myslím, že je daleko důležitější, co se v Itálii dělo, než to, kdo fotky udělal. Je nesmysl zabývat se zdrojem a nezabývat se fakty, tedy tím, co se v Itálii dělo. Je to stejné, jako kdybych vyfotil zloděje jak krade a všichni by se zabývali tím, jak a proč jsem to vyfotil a ne tím, že někdo kradl, co ukradl a kdo to byl. Jde jen o snahu odvrátit pozornost od podstaty věci. A každy marketingový poradce vám řekne, že jde o jednu ze základních možností, jak se dostat z nějakého problému. Že se v Itálii sešli zcela náhodou je nesmysl.

0 0
možnosti

opqrs

11. 9. 2009 8:58
a

Jen dvě otázkky: a) To na obrázku je jachta? Vypadá to jako slušný hausbót. b) Které SPOUSTY tzv. lobbistů máte na mysli? Jmenováni byli až dva - nějaký pan Johanides a pan Dalík (ten se taky počítá? Resp.  proč by Topolánek jezdil s Dalíkem do Itálie konspirovat?).

0 0
možnosti

PetroleumLampoIdorablo

11. 9. 2009 7:45
Autor jako vždycky vsadil na předpokládanou hloupost

českých balíků a samozřejmě na třídní a stranické cítění čtenářů.

Autor musí vědět, že v mnoha případech jsou zdroje utajované,flagrantně Wattergate, nebyl autor informací zveřejněn do jeho smrti.

Autor jen omlouvá obskurní chování své redakce, zakrývá fakt, že fotky si MFDnes SAMA VYŽÁDALA a zřejmě pod tlakem (možná to byl také úkol) zveřejnila jméno zdroje. V roli objasnění "shody náhod" schůzky selhala redakce totálně.

Namátkou jen připomínám citování "dobře unformovaných neznámých zdrojů" třeba z ruského státního aparátu. Tolik k ověřování zdrojů. Pamatujeme ještě pokuty novinářům jak u nás tak ve světě za ochranu zdrojů.

Závěr: Redakce sama selhává ve všech třech stránkách, které obhájce politicky a ideologicky profilovaného média nabízí a provádí pouze veřejné zastrašování případných dalších osob, které by se chtěli pokusit sdělit veřejnosti špinavosti ze zákulisí. Ergo - nic nového, pouze goebelsovština a další náhubek od mediálních manipulátorů ve službách moci.

0 0
možnosti

Fery Mara

11. 9. 2009 6:50
Pane Musile, měl jste se ptát trochu jinak....

Otázkou je, co mělo být pro novináře důležitější. Zda fotografie, které stejně nic neřešily, ale daly dobrý podnět pro různé spekulace a nebo fakt, že vznikly a na čí objednávku. Také jsem léta žil v USA a dovolím si tvrdit, že by se velká část dobrých (uznávaných) novinářů, při vědomí české politické zákulistní špíny, soustředila právě na to, kdo si fotky objednal a proč. Ono totiž naskočit na něčí hru a nic jiného to nebylo, není velké umění. Umění je rozeznat, zda jde o hru a kdo ji hraje, ale hlavně platí.

Nejdříve jsem vás chválil za to, že jste uvedli jak materiál, tak odhalili jeho autora. Jenže pak jste zapadli to připravené hry, což byla chyba. To jste měli nechat Macháčkům, Šídlům apod. Vy jste se měli hlavně vydat po stopě objednatele oněch materiálů. Na internetu běhá dost materiálů o osobě pana Randáka, jeho vazeb na různé skupiny a státy. Měli jste a myslím si, že na to i máte, zjistit, kdo si to celé objednal a proč.

Dodávám, že nejsem příznivcem ODS.

0 0
možnosti

PetroleumLampoIdorablo

11. 9. 2009 7:52
Re: Pane Musile, měl jste se ptát trochu jinak....

I kdyby bylo zveřejnění faktů na objednávku, pořád to nic nemění na existenci faktů.

Fakta měla být objasněná v souvislostech, nikoliv hledána motivace dodejce faktů. To je druhořadá věc.

MFDnes pouze nemohla nezveřejnit to, co už zveřejnili jiní z hlediska zachování své imidže důvěryhodnosti, ale s tím, že se pokusila převést pozornost od podstaty k podružnostem.

MFDnes si hrála svoji přidělenou roli - zlehčit celý skandál, což se jí částečně povedlo. A nehrajme si na čecháčky, že forma je důležitější než obsah.

0 0
možnosti

mahdi

10. 9. 2009 21:25
A ...

... nebylo to náhodou tak, že v USA by takhle s šéfem rozvědky nevy..bali? Ono takhle rozkulačit takovou osobu ... A ani mu nedali nějakou trafiku (velvyslanec na Novém Zélandu nebo tak něco). Vpodstatě ho modří ptáci vehnali do služeb konkurence.

0 0
možnosti

Fery Mara

11. 9. 2009 6:29
Jak víte, že nemá výslužné?

Víte kolik bere za hodnost generála, kterou mu navrhla "jeho" strana ČSSD? Znáte zákulisí jeho vazeb na Rusko a víte proč byl odejit?

Na toto si nejdříve zjistěte odpovědi a pak můžete dělat chytrého.

0 0
možnosti

Jadap

10. 9. 2009 21:04
Nic proti zveřejnění, nic jiného vám nezbývalo.

Nicméně to, jak jste posloužili jedné politické straně v předvolebním boji bylo nechutné. Nejen IDnes, ale i Lidovky. Určitě není normální, aby bývalý šéf rozvědky sbíral materiály na bývalého ústavního činitele. Nezaznamenal jsem, že byste se nad tím pozastavili. Místo toho jste uspořádali hon na |Topolánka s absolutně blbým materiálem. Vmanévrovali vás do role užitečných idiotů. To vám asi dodnes nedošlo.

0 0
možnosti

Nezavislypozorovatel

10. 9. 2009 18:07
Ciste laicky

At uz je to se zverejnenim jmena pana Randaka jakkoliv, je vice nez zarazejici, ze clanku ohledne zdroje informaci a fotek je temer stejne, jako tech, tykajicich se samotne kauzy. Priznavam, ze odhaleni zdroje urcite napomaha verohodnosti zpravy. Nicmene media by se predevsim mela zabyvat samotnou podstatou pripadu a az okrajove tim, kdo si koho na praci najal. Spinu hleda jedna politicka strana na druhou uplne stejne. Rejpejte proto predevsim do tech, kdo byli predmetem Toskanske kauzy a jinych kauz a nechte je zodpovidat se tem, kteri je voli!

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.