Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uvítal bych obě možnosti, v některých svých příspěvcích uvádím natolik

důvěrné informace, že bych uvítal možnost před zveřejněním příspěvku

svobodně zvolit zda bude zveřejněn pod celým jménem, nebo pouze pod

nickem. Redakce by po kontrole textu zveřejněného pod nickem měla samozřejmě možnost příspěvek zneviditelnit. Dále se přimlouvám o to, aby každý diskutující mohl kdykoliv svůj příspěvek upravit nebo i smazat. Svoje

příspěvky bych dále rád nacházel po zveřejnění i ve své mailové

schránce. Současně bych uvítal možnost přeposlání příspěvku jak na mailové adresy mých přátel, tak v případě, že něco kritizuji na mailové adresy spolutrpitelů a naopak i zainteresovaných institucí tak, aby se nejednalo jen o mlácení prázdné slámy. Pro logování bych jednoznačně doporučoval jen pouhý stručný nick, při registraci by se pak uvádělo hned několik mailových adres podle důležitosti zprávy - zda má být přeposlána na mobilní telefon, nebo například pouze k informativní archivaci.

0 0
možnosti

Páni redaktoři, jste hluboko na omylu. Průměrný plat nemám ani náhodou. Jako mnoho dalších občanů této země. Za tentýž byt jsem platil včetně inkasa 380,- Kž, nyní 7380. Za léky jsem nedával téměř nic, nyní měsíčně kolem 1000,-Kč. Tatarský biftek jsem i se 4 topinkama platil kolem 13,50,-, nyní 320,-. Jízdanka na veřejnou městskou dopravu stála 0,60 Kč, nyní 25,-Kč A stále bych mohl pokračovat. Jste vedle ,jak ta jedle.

1 0
možnosti

K14a29r42e70l 57D43r51d17a

24. 11. 2012 15:37

iDNES VE VINOHRADSKÉ NEMOCNICI SKUTEČNĚ PERLÍ

Mám takovou drobnou připomínku k iDNES. (Uvidím jak vyjde nyní má utkvělá snaha oslovit redakci.) Navštívil jsem včera ambulanci vinohradské nemocnice. Na chodbách samé digitální mašinky a automaty. Digitalizace na postupu. Pokrok k nezastavení. Nemocnice má vlastní TV okruh. V každé čekárně je běžící TV. Možná jsou tyhle TV i v pokojích a pitevně. Skvělý program sestává: z reklamy na léčbu ve zdejší nemocnici, z hudebního klipu, ze scénky Na stojáka, z přírodopisného filmu a tak pořád dokolečka. Pod obrazem je proužek oznamující: aktuální čas, v běžícím textu se zobrazuje základní zpravodajství a v rohu září rudé logo iDNES. 

Zvuk jede samozřejmě na minimum, aby program nerušil. Neskutečné, jak je pořad Na stojáka vtipný, když chytnete každé druhé slovo nebo vůbec žádné. Pantomimu Hanáka bez kalhot u mikrofonu... jsem možná ani nemusel. Jakási madam si drbala rozkrok a vykřikovala "ptáci v trní"! Vtipné. Rozumět jí bohužel bylo...

0 5
možnosti

K17a45r47e73l 86D95r82d90a

24. 11. 2012 16:17

Vedle mě byla krvácející babička. Naprosto důstojné chování, mluvila jasně, spisovně. Vystupování profesorky estetiky na penzi. Pak tam byla nějaká postarší paní na lehátku, patrně sražená při nehodě. Nějací ti pacienti na vozíku. Občas kolem vezli někoho na lehátku s kapačkou nad hlavou. Pobíhali tam saniťáci jak pořád někoho vozili. Sádrovalo se o sto šest. A do toho "ptáci v trní" a iDNES.

iDNES tam pouštěla tak 4 nejdůležitější zprávy dne. Asi 120x jsem četl tu blbost o rybáři, co se udusil rybou a 115x tu neskutečnou zprávu o masakru ve Zvolenu. A kolem mě masakr skutečný. Tomu říkám mučení.

Nevím co z toho je službou iDNES. Počítám, že celý ten zpravodajský proužek. Měl jednu vadu, ukazuje 23.11. stále ještě letní čas. Takže na každém rohu ve vinohradské nemocnici svítí logo iDNES s blbým časem a pacienti se podle toho času řídí a nadávají. Řekl bych, báječná reklama na iDNES. Taková vydařená. Ty zprávy taktéž. Co toho rybáře zopakovat na Štědrý den? ;-)

0 4
možnosti

K29a40r58e25l 84D23r19d88a

24. 11. 2012 11:26

NOVÉ DISKUSE OČIMA BLOGERŮ iDNES

Procházím diskusní příspěvky k novým diskusím široko daleko a je fakt, že portálu iDNES nerozumím. iDNES si zde pěstuje kastu blogerů. Je to stejný mix chytrých a hloupých či slušných a sprostých lidiček jako kdokoliv, kdo se na iDNES mihne. Ty si vychovává ke slušnosti, uděluje jim privilegia, řeší s nimi "nepřátelskou" kastu "sprostých anonymních diskutujících" a projednává s nimi změny na iDNES. Nevím jak úspěšně. Nevím, jak moc jsou hlasy blogerů vyslyšitelné. Spíš ne, než ano. Je to portál iDNES a hlavní a poslední slovo má vždy majitel.

Zajímavá je anketa ke změnám diskusí mezi 90 blogery: 2/3 si přejí zrušit anonymitu diskutujících (většina je pro zavedení jmen a příjmení, někteří chtějí autorizaci poštou), demokratičtější 1/3 by vše nechala při starém, někteří konstatují, že sprostota je povahovou vlastností čtenářů iDNES a změny formy diskusí nic neřeší.

Nové diskuse byly s blogery iDNES řešeny od října 2012. Zde je výsledek.

1 8
možnosti

K15a54r20e30l 95D42r13d20a

24. 11. 2012 11:53

ODKAZY

Nové diskuse s anketou mezi blogery a názory blogerů na změny diskusí shromážděné na Blog info:  

http://redakcni.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=290771&bk=84760

http://info.blog.idnes.cz/c/291456/Blogeri-komentuji-zmeny-v-diskusich.html

Některé mé připomínky zde byly uvedeny již dříve. Některé ne. Úspěšnost vyvolání reakce na straně iDNES prostřednictvím jakýchkoliv komentářů zde k provedení a funkčnosti iDNES je patrně nulová. Stejně tak ochota redakce iDNES sledovat zpětnou vazbu od uživatelů iDNES. Skutečně uvítám diskusi, kam lze zasílat provozní připomínky a vidět řešení, aby se tady deset lidí neopakovalo se stejnou připomínkou. Do toho registruji názory, že taková diskuse je marná, protože se uživatelé stejně na podobě funkcionalit neshodnou. Ale co normální chyby a jejich opravy? Vidím Tip redakci. Zkusím ho použít, ale utajená diskuse s redakcí mě fakt neláká.

1 8
možnosti

K15a79r14e10l 88D36r51d53a

17. 11. 2012 9:56

DALŠÍ ČLÁNKY

Tato funkce a její smysl mi uniká a nevyhovuje mi. Zobrazím zprávy, hledám starší zprávu, kliknu na další články. Dostanu ty samé aktuální zprávy doplněné o videa. Musím jít pod výpis a začít klikat na další strany výpisu a hledat a hledat. Často raději volím vyhledávání než takovéto listování.

V rubrice Kraje se například další články doplní o sportovní zprávy. Výpis pak bývá nekonečný a listování a hledání "včerejších zpráv" je opravdu zdlouhavé. Je snad cílem takto dělat reklamu na články z rubriky Sport?

Na OnaDnes naopak proběhla bouřlivá diskuse s užitím skutečných jmen účastníků soudního sporu a článek z dalších článků následně zmizel. (Že by nepovolené zobrazování jména a příjmení účastníků diskuse na iDNES?) Byl dále dostupný jen pomocí vyhledávání.

Po 1.11. jsem měl pocit, že se něco mění k lepšímu. Po kliknutí na další články jsem se třeba dostával přímo na 2. stranu výpisu. Dnes je vše při starém a nevyhovujícím. Lze funkci vyřešit více smysluplně?

0 9
možnosti

K69a47r41e54l 68D91r26d11a

17. 11. 2012 11:25

Zapomněl jsem dodat. Proklínám klikače minusů: "ať vám prsty a další zbytečné údy uhnijí zaživa. Ať vylézají červi z vaší zbytečné hlavy. Uděluji vám smůlu až do konce vašeho krátkého bídného života. Dávám vám právo zhebnout škaredou bolestivou smrtí 21.12.2012." 

Mou kletbu na vaši hlavu můžete vzít zpět, pokud tady okomentujete, proč vám funkce "další články" vyhovuje, či snad, "ta sláva", co byste na ní měnili.

Děkuji iDNES za to, jak pěkně se stará o kulturnost zdejších diskusních fór. ;-)

0 14
možnosti
Foto

Tahle sekce by se mohla přejmenovat na Drdoviny a jeho mínusy. Neuvěřitelná výkonnost na jedno téma. Mimoch. už zjistil, za co má ty mínusy?   ...snad to nikdo nevykecá;-D

12 1
možnosti

K44a88r19e65l 72D12r93d75a

16. 11. 2012 7:12

ZDVOJENÉ MEZERY

Při psaní příspěvků občas vyrobím zdvojené mezery a pokud je mám na konci řádku,      nerozpoznám je. Myslím, že na starém editoru se při uložení příspěvku zdvojené  mezery filtrovaly.  Nyní zůstávají. Uvítal bych  jejich filtrování. ;-)

0 8
možnosti
Foto

Pane Drdo, kvůli tomu, že vy byste to uvítal, to stejně nezmění. Zkuste změnit prohlížeč. :-)

6 0
možnosti

K55a91r14e29l 81D47r62d12a

16. 11. 2012 7:06

MINUSY JSOU VÝBORNÉ...

Kouknu na vlákno. Rozpoznám otravné oponenty a nasázím jim minusy, aniž se jejich plky vůbec zabývám. Nebo mě někdo setře, tak projdu ve spravedlivé mstě jeho příspěvky široko daleko a uklidním se klikáním minusů. Diskuse dostala nový "věcný" rozměr. Již jsem konečně pochopil tu radost zdejších "diskutujících" nad zavedením minusů. ;-D

Zcela tedy platí, iDNES zavedla účelový nástroj na likvidaci věcné diskuse. ;-)

0 11
možnosti
Foto

Opravdu se mi líbí nová podoba diskusí pod články. Líbí se mi také nová možnost hodnotit příspěvky plusovými i mínusovými body. Možná mne mrzí, že byl zrušen název diskusního příspěvku. Lépe se potom sledovalo vlákno s reakcemi u jednotlivých příspěvků. A také mne mrzí, že se k hodnocení plus/minus u příspěvků nedostanu ze svého mobilního telefonu. Nedalo by se s tím něco dělat?

1 7
možnosti

Vyměnit mobilní telefon? :-)

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS