Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Byť nesouhlasím úplně se vším, všechna čest panu Musilovi - je to snad jediný nebo jeden z mála současných komentátorů MF DNES, který dovede psát objektivně a bez ideologických předsudků. Narozdíl od Párala, Steigerwalda, Čásenského, Bendové ...

4 1
možnosti
PP

tak ten byl dobrej;-D

4 1
možnosti
DD

Přiznám se: tak tohle jsem nečekal! A co? Že novinář popíše situaci, která nastala skutečně tak, jak se stala. Přesně a jasně pojmenuje důvody, proč je situace taková jaká je. Že se neschovává za vyjádření politiků o jakési fiktivní většině, podpisech na cáru papíru, ublíženosti, uraženosti a vydupání si staronové vlády.

Snad je tento komentář pana Musila počátkem vzestupu skutečné novinařiny v Česku!!A samozřejmě karmaR^

9 0
možnosti
RK

Obecná poznámka: Zeman dělá jen to, co hlásal ve volbách. Dle Ústavy má nakonec na takové kroky právo. (Duchy čehokoliv vídá kde kdo, přesto je ještě někdo oficiálně nepotvrdil a neověřil.) Pokud se to někomu nelíbí, ať změní Ústavu, ale pak je myslím si přímá volba prezidenta zcela zbytečná.

5 2
možnosti

Nepochopil jste.

1) Když něco můžu, neznamená to že musím a už vůbec to neznamená to že to je správné

2) Změna volby prezidenta vůbec nic nezměnila na jeho postavení. To se jen Zeman snaží nějak ospravedlnit své kroky.

4 5
možnosti
PJ

Dobrý den, tak úplně jsem nepochopil Vaše myšlenkové procesy, ale každý má právo na svůj názor - to bude asi vada dnešní svobodné doby a komunikačních médií jako je třeba i tato stránka. Bohužel se najdou i tací kteří toho začnou využívat, vidím jistou paralelu s dvacátými a třicátými lety minulého století, najednou se objevili lidé kteří nakrmili masy krásnými hesly a jak to dopadlo víme všichni. Bezpochyby stejně jako v století minulém za to nesou díl viny i lidé kteří nás v současnosti reprezentují, myslím i vládu pana nečase. ALE a to ALE myslím velmi důrazně nemyslete si že osoby které vás nakrmí krásnými hesly - jsou arch andělové a spasitélé , kteří vás z této "tmy" vyvedou !!! Proto je mě velmi sympatická osoba která mi řekne narovinu - stávající stav je velmi špatný - začneme utahovat opasky -  což byla vláda pana Nečase. Hned dám pár příkladů jako reakcí a zamyšlení. Mluví se zde o důchodcích kteří nemají z čeho žít, ( sám doma takové dva rodiče mám oba dva aktivně pracují aby se uživili) ale já se ptám, který režim a který penzijní systém dopustil aby vyprodukoval takto nezaopatřené důchodce, byl to komunistický režim a současná penzijní politika, která je naprosto otřesná a je to vidět na skoro každém důchodci dnes protože to jsou její výplody. Tak po této úvaze nechápu jak někdo může hanit pokus vlády o to aby si lidé vytvořili další spořící místa na to aby v důchodu nedopadli stejně - každý kdo umí opravdu počítat si spočítá že i druhý pilíř se mu velmi vyplatí a k tomu stále může spořit i v třetím. Dále když někoho dvakrát po sobě zvolí ministrem financí euro zony, tak nevím proč by se mělo jednat o diletanta, copak u nás máme i jiného ministra který byl v rámci eurozony dva roky po sobě oceněn za práci ve svém rezortu? Nicméně za současný stav samozřejmě nese díl viny i stávající teď již minulá vláda, proto že se jí nepodařilo nastavit jisté morální pravidla slušného chování, ale na rovinu není to jen obraz naší společnosti ? Bez pravidel, bez víry,

2 4
možnosti
JS

Vlada pana Necase - ve skutecnosti tedy spis vlada pana Kalouska a prazskych kmotru ODS (prostrednictvim Nagyove) - ta skutecne utahla opasky, ale pouze obcanum. A ve vysledku pak to co vyberou vyssimi danemi nepouziji na vyreseni stavajiciho spatneho stavu, ale na to, aby si sami nasypali vic do koryta. Momentalne tu mame nejdelsi recesi v historii A ZAROVEN nejvetsi narust dluhu v historii. Ale nektere ovce zrejme povazuji za podstatnejsi, kdyz ministr financi dostane nejakou cenu (buhvi od koho a za co...):-/

9 3
možnosti

Zeman má tolik příznivců protože lidé chtějí změnu. Proto volili US, VV, TOP9 a teď volí Zemana.

Ti inteligentnější vědí, že pokud by se Zemanem přišla změna, zavrtali bychom se do bahna ještě hlouběji. Nicméně, polovina lidí má IQ nad 100, polovina .... . Tohle není obhajoba Nečasovi vlády. To byla katastrofa. Průšvih je, že jeho alternativy jsou ještě horší.

6 7
možnosti
JK

J38a13n 16K53o83v39á51č

7. 8. 2013 10:36

S tvým IQ to taky nebude žádná sláva.Nečasovi ?

2 5
možnosti
RP

Bývalá Nečasova vláda byla ve vleku TOP a ta jakožto panská strana vytvořila program stavěný pouze pro prospěch asi 5 % našeho obyvatelstva s největšími příjmy. Jedině těmto lidem tato vláda a krize, která se při jejím vládnutí prohloubila, prospěla.

Totiž těm lidem stejně jako všem ostatním sice příjmy většinou klesly, ale pořád zůstal velký. A  když ještě k tomu přidali všelijak dříve uspořené peníze, mohli je velice výhodně zhodnotit nákupy nemovitostí, firem a jiných  investic extrémně zlevněných bankroty či nucenými prodeji z důvodu zadlužení.

Všem ostatním si za krize během vládnutí Nečasovy strany výrazně pohoršili. Vyšší střední třída se stala majetkově nižší střední třídou, nižší střední třída se ocitla na dohled ekonomického krachu anebo rovnou okusila nezaměstnanost a boj o holou existenci. Lidi, co měli dříve potíže s uživením se nebo dokonce s hledáním práce se za Nečase ocitli úplně dole odkázáni na dávky od státu. A navíc při tomto boji o existenci museli snážet bezprecedentní šikanování a ponižování tehdejšího ministra práce Drábka. Paradoxně další skupina, která si za Nečasovy vlády významně polepšila, jsou takzvaní nepřizpůsobiví úplně na dně společnosti. Byly totiž seškrtány náklady na provoz MPSV, na provoz sociálek , takže tyto úřady nyní pouze rozdávají dávky, ale prakticky nekontrolují. Každý, kdo jako klient těchto úřadů se nestyděl podvádět a na všelijakém základě vymáhat všemožné dávky, měl za Nečasov vlády žně. Možnost postihu těchto lidí za krádeže šrotu a další kriminalitu se taky díky šetření na provozu policie podstatně zhoršila.

11 5
možnosti
DD

R^ Velmi dobře napsané!

3 2
možnosti

také patřím k těm co mají nadprůměrné platy protože pracuji v nadnárodní firmě. Prosím vzpomeňte si na rok 2007 a Topolánek vyhlásil 15% daň ze super hrubé mzdy tedy 23%z hrubé mzdy. Mě tím strčil do kapsy 1200,- kč ale mojí ženě která vydělávala 12000,- kč hrubého zvedl daň z 12,5% hrubé mzdy na 23%. a tito lidé žijí mimo Prahu a víte kolik jich je v ostatním česku...? Čemu se prosím vás divíte8-o! Že lidé nemají ke konci měsíce co dát plačícím dětem do huby? A nepleťe to s jinejma nepřispusobyvýma , ti se vyznají a na sociálkách si to vyřvou. Sestupte mezi lidi a zeptejte se jak se jim daří. Pocházím z vesnice, kde je 1550 obyvatel, kolik tu máme nezaměstnaných nevím ale vím že je vyhlášen konkurz na 36 domů a 25 polností... Hezký den ve vaší klimatizované kancelářiRv

19 2
možnosti

Ano, přijde mi, že lidé, kteří volili Zemana, ho volili spíš jako menší zlo, protože už nechtěli dál žít v sociální nejistotě a pravděpodobně to opravdu budou většinou voliči, které hodně zasáhlo zdražování a škrty. Před pár lety jme se stejným příjmem žili dobře, protože bylo levnější jídlo a i jiné věci. Zdražení jídla musíme kompenzovat tím, že ušetříme jinde, popř. při jeho nákupu víc myslíme, ale pro rodiny s dětmi se moc ušetřit nedá, jíst se musí, jezdit se musí. Většina peněz padne na to a nezbývá moc na to ostatní. Je logické, že lidé by se chtěli mít lépe a žít důstojně. Nemusíme mít všechno okolo sebe, ale lidé opravdu hodně slevují ze svých plánů a představ, kvůli finanční situaci. Nakolik za to mohla předchozí vláda a nakolik celkově nefungující ekonomika a krize ve světě, neposoudím. Můžem asi být rádi, že to vše ještě funguje alespoň takhle.

7 0
možnosti
JT

Dulezite je najit system, ktery znemozni takovym osobam jako Klaus,Zeman ......(mohl bych vyjmenovavat hodiny), aby ovladali chod spolecnosti. Zacit resit podstatu problemu.

V blogu se jen porad dokola komentuje. 

Mela by zacit smysluplna diskuse o tom jak zmenit stavajici zrudny system. Aby bylo jasno, hovorim(pisi :D )

k lidem kteri nevolili Zemana, t.j. k lidem, kteri maji alespon  zakladni moralni hodnoty

. Zde je zajimave video. Nazor lekare. Vrele doporucuji. Neni dlouhe, a presne vystihuje podstatu problemu.

http://www.youtube.com/watch?v=oIcMCRpHlhc

0 7
možnosti
PP

jen by mě zajímalo, proč podle Vás lidi co volili Zemana nemají "základní morální hodnoty"... to jako že všichni ti co volili Okamuru, Franze, KS atd je jako mají?;-D ach jo...

8 0
možnosti
PP

"Jde však o chybu, kvůli níž hrozí, že Zeman a jeho k u m p á n i budou nadále vyhrávat." hehe, jen jsem mrknul do Etického kodexu MF DNES a nestačím se divit 8-o "

iDNES.c.z a MF DNES se vyhýbají jakýmkoliv p ř e d s u d k ů m a pejorativním výrazům ve spojení s rasou, národností, pohlavím, náboženským vyznáním, p o l i t i c k ý m   p ř e s v ě d č e n í m, sexuální orientací či profesním a společenským zařazením."... njn, holt Musil nezkousnul Karla v podhradí...Jeden z nich to přece vyhrát musel, dva tam najednou bejt nemůžou. Chlape, chovej se jako chlap a smiř se s tím...

15 0
možnosti
PP

Musile, chovej se jako chlap a smiř se s tím...

4 0
možnosti
OH

Že by kvůli ještě většímu "Magor for ever president" (odpozorováno z oblíbeného trička neúspěšného protikandidáta)?

0 0
možnosti
OH

Proboha, vážená redakce, udělejte konečně něco s tím řazením příspěvků, už to blbne dost dlouho, tak by se s tím snad dalo konečně něco dělat.

Toto měla být reakce na:

L70u93m36í77r 51V48i75t57h65a 2337107676172

Proč by to mělo jít v Lidovkách hůř?

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.