Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Souhlas s Komentářem R^. Za sebe doplňuji, proč nemá MZ tolik odpůrců. Patřím do skupiny jmenovaných ve druhém odstavci - tedy mezi lépe situované a v této enklávě pociťuji a vnímám názory na nadcházející období tak, že Rusnok dostane šanci v nějaké formě vládnout. Udělá pár dílčích změn /viz ND, GŘ ČD, asi už né na České poště, ale ještě pár čistek ODSáků v Dozorčích radách/ a to bude vše. Reptat se bude na kdejakém blogu a  v hospodách. Ale ta zmiňovaná skupina "lépe situovaných" je v poho a proto se ani nevyhraňuje proti MZ. Hlavně ať nejsou žádné rozsáhlé změny - chce to setrvalý současný stav. A po řádných volbách to směřuje přesně k tomu samému. Zvítězí ČSSD, spaktuje se s KDU-ČSL (ta se do vlády tutově dostane). ale velmi brzy tu bude patová situace kvůli nepřijatelným požadavkům a různému vydírání, tak jak to KDU umí. A máme tu vyslovení vlády jako vyšité. Takže v celé ČR to bude jako doposud, na vedoucích postech může být klid, pohoda a hlavně love!!! A vo tom to je!  Jenom mě hlodá červíček nepokoje z výroku, které již mnoho let říká můj otec - "optimismus je nedostatek informací"...

0 0
možnosti

Jak jsem jiz psal nekolikrat, Zeman ma u me vetsi legitimitu, nez ps se stranami, ktere nemusely projit sitem 5%.

6 1
možnosti
MP

Tak proč to píšete znovu ?

0 0
možnosti
KS

Polsko a Slovensko nejsou v takové recesi, protože stále pumpují do ekonomiky peníze na dluh. Jestli je lepší cesta, kterou jdou oni, nebo cesta, kterou uplatnil Kalousek, se ukáže až v budoucnu. Je docela dobře možné, že se v tom budeme plácat ještě několik let a země kolem se budou mít lépe. A je také možné, že se budeme pomalu mátořit a země kolem pojedou šusem dolů. Uvidíme.

1 2
možnosti
Foto

V roce 2012 mělo Česko dluh v poměru k HDP 45%, Slovensko 52% a Polsko 55%. Nevím jestli je to tak závratný rozdíl. Myslím, že je brzy doženeme, protože výkon ekonomiky stagnuje. Vláda sice šetří, ale státní příjmy klesají a proto rozdíl mezi příjmy a výdaji může být stejný jako u ekonomiky, kde sice vláda nějaké peníze investuje, ale na druhé straně jí tyto pobídky příjmy zvyšují. Co je pro budoucnost lepší - to opravdu nevím, ale zdá se mi, že asi fungující rozjetá ekonomika, ne ta stagnující.

1 0
možnosti
AJ

Já bych to viděla jako první krok redakce k zásadnímu obratu - do voleb zbývá rok a majitel novin možná udělá koalici se SPOZ - a teď co s tím, doposud čteme jen bezbřehé prosazovaní pravdylásky a Karla - to nepůjde tak lehce, to se bude muset budovat pomalu, aby si toho lidi nevšimli...nakonec tak v březnu se zde objeví úmírněné články o tom, že Zeman vlastně ledacos dělá dobře!;-).

NoJo, Lidovky, tam to pujde o moc hůř!;-D;-D

11 2
možnosti
LV

Proč by to mělo jít v Lidovkách hůř? :-O

0 0
možnosti
JF

J25i62ř58í 76F62o54g90e47l

6. 8. 2013 19:17

Dosti vystihující komentář ( i když asi jde proti linii listu). Já bych k tomu jen dodal, že té minulé a přes nevzdělanou Němcovou znovu se deroucí vládě také úplně chybí sebereflexe. A to je to  nejhorší. Oni si s Kalouskem v čele vůbec nejsou vědomi, že by udělali něco špatně.....

12 2
možnosti
Foto

Už se zase chlámu - a doopravdy! Váš názor jsme fakt, fakt skutečně móóc potřebovali abychom to vše, my - tam v dáli za řekou pochopili. Takovou mlíkárnu napsat a ještě uvádět jako typickou mzdu 20 tis. Kč, no to skutečně může napsat jen béelbé. Vy chytráku Vy ani nevíte za kolik/měsíc tady žije většina lidí s ještě menším minimem? Důchodce s důchodem cca 10 tis.čistého. ;-(Rv

8 2
možnosti
LP

Už se nedivím, že iDnes je tak jednostranné, pravicové (podle nich jediné správné) a  "schwarzenberkovské". Nakonec to v prezidentské kampani dali jednoznačně najevo.

Jak se ale chovala většinová koalice poslední roky? Co udělala pro občany zásadního? Nic! Kromě hádek protlačila silou nepopulární církevní restituce navzdory veřejnému mínění a rozpadla se díky "čistému" bojovníku proti zadlužení a korupci Nečasovi, který své milence platil nehorázné odměny a  ještě ji veřejně obhajoval. Do poslední chvíle za ním stála jeho strana, všichni jenom potvrzovali že on je ten pravý, správný lídr. Dnes je tomu jinak, ale lidi tam zůstávají ti samí. "Obhájkyně" Nečase Němcová dokonce chce být premiérkou. Proč by po tom všem měl prezident dát vládu do rukou zrovna jim. Vůbec je nezajímá co tomu říká veřejnost. Touží znovu po moci, která jim kvůli špinavostem utekla. Každá jiná vláda bude lepší, než znovu ta kalouskovsko-nečasová.

28 15
možnosti
VH

tento koment je lepší než blog

9 4
možnosti
KD

velmi zajimavy a zpracovany nazor p. Musile. Zajimavy je rovnez Vas postreh, ze je treba se zamyslet jak byla vnimana Necasova vlada, coz jsem doposud nijak nevnimal. Z toho je velmi pekne odvozeny zaver ohledne Rosnokovy "take vlady".

1 2
možnosti
AJ

Odkud máte terminologii "Zeman a jeho kumpáni", psal jste také někdy "Karel a jeho kumpáni?

Jinak bych nečekala od šéfredaktora, že vidí svět tak černobíle, velká část voličů, kteří dali Zemanovi hlas a kteří podporují současné změny a novou vládu, přitom nijak neadorují osoby, s tím spojené. ALe berou to jako cestu ke zlepšení současné neudržitelné situace naší země. Mimochodem Zeman opravdu nezpůsobil pád vlády Nečase, neměl milenku, nedělal "deal" s exposlanci, neúkoloval vojenskou rozvědku.;-)

21 11
možnosti
JM

Ráno bylo na ČT24, že se náš průmysl meziročně propadl o 5%.

Dost hrozné číslo, že? Je na tom některý z našich sousedů tak bídně? Výsledek Kalouskovy a Nečasovy politiky...

15 8
možnosti
JR

J35i93ř34í 63R38o27d

13. 8. 2013 9:45

Zatímco dotované a na úkor navýšení dluhů ostatní ekonomiky v jiných zemích EU zkrachují poněkud později, my se krachu můžeme vyhnout.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.