Nové diskuse – co, kdy, jak

29. 10. 2012 11:17:46
Co přesně čeká diskutující po prvním listopadu.

Prvního listopadu 2012 startuje první fáze nově pojatých registrací a diskutování na iDNES.cz. Od 1.11. již nebude možné diskutovat pod přezdívkou na blozích – na ostatních ostrovech iDNES.cz ještě několik dní ano.

Proto je nezbytné se přeregistrovat. Pokud chcete mít jistotu, že budete moci diskutovat hned prvního listopadu, doporučujeme přeregistrovat se s předstihem. Můžete tak učinit už nyní přímo ve vašem profilu (pokud jste přihlášení, v pravém horním rohu klikněte na vaše jméno a poté na Nastavení účtu), můžete ale počkat až na výzvu při vkládání prvního diskusního příspěvku po 1.listopadu. Přeregistrovat se můžete již dnes také takto (po přihlášení), až do prvního listopadu se ale bude v diskusi zobrazovat váš současný nick, nikoli jméno a příjmení. Také přihlašovací údaje zůstanou stejné. Přeregistrace se netýká jen diskutujících, ale všech, kdo chtějí využívat jakékoli služby iDNES.cz, kde je registrace podmínkou (například výběr dárků z dukátového konta).



Proč iDNES.cz zavádí diskutování pod jménem a příjmením, se dočtete v tomto článku a zde.

Přeregistrace je jednoduchá, systém vám ji nabídne sám při pokusu o vložení vašeho prvního listopadového příspěvku (pokud jste se už nepřeregistrovali sami). V dialogovém okně, které se objeví namísto pole pro napsání příspěvku, vyplníte příslušný formulář. Teprve po jeho vyplnění, uložení a schválení budete moci diskutovat. V případě nejasností dostane žádost na stůl administrátor, který vás vyzve k upřesnění či doplnění potřebných skutečností. Vyrozumění o úspěšné přeregistraci nebo žádost o doplnění přijde na vámi zadanou e-mailovou adresu. Pokud se budete chtít zaregistrovat poprvé, postup bude analogický, podobně jako v případě, když nový systém spustíme i na ostatních ostrovech iDNES.cz a vy dosud přeregistrováni nebudete.

Pokud se chcete přeregistrovat
už teď, můžete tak učinit
zde.

Co budete v registraci vyplňovat?

Především vaše skutečné jméno a příjmení. Registrace pod přezdívkou nyní již nebude možná. Pokud máte účet na Facebooku, a budete o to mít zájem, náš registr ho spáruje s vaším profilem na iDNES.cz. To posílí kredibilitu vašeho profilu. Můžete také vyplnit informace o sobě, které čtenářům chcete o sobě sdělit (zobrazí se při rozkliknutí vašeho jména v diskusi) a vložit fotografii (není povinné). Fotografie musí být současná a musíte na ní být k poznání.

Dukáty i příspěvky ve vašem profilu zůstanou (ano, i ty smazané). Jméno a příjmení se bude zobrazovat pouze u příspěvků napsaných po prvním listopadu. U všech předchozích příspěvků zůstane jen vaše původní přezdívka, aby nebylo možné obě vaše identity ztotožnit. Připomínáme, že jména diskutujících nedovolíme indexovat vyhledávačům, proto nebude možné, aby si někdo zjišťoval názory, které na iDNES.cz prezentujete.

Redakce iDNES.cz

Autor: | pondělí 29.10.2012 11:17 | karma článku: 30.67 | přečteno: 37303x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.42 | Přečteno: 594 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3852 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 368 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...