Nové diskuse měsíc poté - děkujeme

3. 12. 2012 14:14:20
Před měsícem spustil server iDNES.cz novou podobu diskusí a zavedl povinné registrace na jméno a příjmení. Jaká je situace dnes?

I když je těch třicet dnů poměrně krátká doba na podrobné hodnocení, jednu věc bychom chtěli říct už teď:

Děkujeme vám všem, kdo jste nám dali svou důvěru a na iDNES.cz nyní diskutujete pod svým jménem.

K dnešnímu dni je vás totiž už takřka sedmnáct tisíc. Za listopad jste do diskusí vložili 190 tisíc příspěvků. To je sice proti říjnu pokles zhruba na třetinu, ale pořád to denně představuje zhruba sedm tisíc příspěvků, mezi kterými převažují ty, které jsou opravdu k věci. A i když kvalitu neumíme na rozdíl od počtu změřit, vrátila se podle nás i podle řady ohlasů do diskusí korektnost a slušnost.

Podle zkušeností administrátorů výrazně klesl podíl smazaných příspěvků, s vulgaritami se setkávají už jen ojediněle.

Co nás velmi těší - čtenáře dál baví diskuse číst a věříme, že je to bude bavit stále víc. Svědčí o tom počet zobrazených stran. Navzdoru dvoutřetinovému poklesu počtu vložených příspěvků klesl počet zobrazených stran poměrně nepatrně (o 15%). Ukázalo se tedy, že čtenost diskusí není bezprostředně spojena s počtem vkládaných příspěvků.

Děje se také další věc, kterou jsme si přáli a očekávali. Kromě přeregistrovaných původních uživatelů se do diskusí hlásí stále více nových diskutujících. To je předpoklad pro to, aby se diskuse dál rozrůstaly, rozvíjely a oživovaly, a to i na webech, kde je pokles znát více, než například na Zprávách. I když se nově příchozích výslovně neptáme, jsme přesvědčeni o tom, že je láká i kultivovanější diskusní prostředí. A těší nás, že přibývá blogerů, kteří si svůj diskusní profil přímo propojují se svým blogem. Takto „podpesaným“ příspěvkům to hned dodává jinou váhu.

Ještě jednou děkujeme všem, ať už diskutují aktivně, nebo diskuse čtou. Za vaše náměty pro další zlepšení předem děkujeme.

-red-

Autor: | karma: 31.12 | přečteno: 9646 ×
Poslední články autora