Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

veskawesi

16. 3. 2010 15:05
On ma ale svim zpusobem pravdu

nemam az tak nic proti metodam. provokater...budiz.

Problem je, ze v kauze Panduru se skutecne vari z prdu. Co jsme videli? Rozhovor s dvema nymandama, kteri sice ve sve dobe (cca 2002) usilovali o napojeni na ceskou politickou scenu, ale byli vyhozeni a jednani za Steyr vedli uplne jini lidi, notabene dosazeni Amiky, kteri jsou kulovy zvedavy na vykuky z nejakeho Ceska. Nabidka Steyru byla ve sve dobe levnejsi nez nabidka komkurence. Ovsem problem byl v obrovskem poctu stroju. Vlada Topolankova pod slabou zaminkou (ale bohudik za ni) puvodni kontrakt potopila a pristoupila na nakup menisho poctu panduru.  Opet se jednalo slidmi, kteri nemeli nioc spolecneho s temi natocenymi.

Otazka vybaveni, doplnku a dalsich konkretnich veci je zalezitosti jinou, s udajnou korupci nesouvisejici.

I novinar si ale musi byt vedom, ze jeho prace ma silny vliv na verejnost a tezko se divit zhnuseni nad nasi republikou, kdyz je verejnost bombardovana takovymi "bombatsickymi" reportazemi-nedodelky

0 0
možnosti
F1

Fikus 1

15. 3. 2010 16:44
Jo Macháček to je uvědomělý novinář...

Ještě štěstí, že takových není víc, užili jsme si jich tady dost za totáče. Macháčkova argumentace je je logicky špatná, Tvrdit, že bez novinářské provokace by se nic takového nestalo :o) teď nevím jestli myslel úplatky za pandury nebo to že to manageří vyžvanili. To první je hloupost u toho druhého se ptám co je na tom špatně. Získat doznání odposlechem je neetické, zatímco úplatky zřejmě podle Macháčka ano. A v situaci v jaké se česká republika nachází je nutné proti korupci bojovat všemi prostředky. jsem velmi rád, že Mladá fronta podnikla to co podnikla. Novináři jako Macháček tady jenom pěstují korupční klima.

0 0
možnosti
D

dýmka

2. 3. 2010 8:45
konkurence

Za mnoha slovy pana Macháčka může být také konkurenční boj mezi médii...

0 0
možnosti
T

ten.jenz.bloudi.svetem5

2. 3. 2010 8:00
.

R^

0 0
možnosti
JS

DeWalt

2. 3. 2010 7:52
Soudruzi z redakce

a dozvíme se pak stejně křiklavě jak to vůbec dopadlo? Na kolik se váš příběh sešel s realitou? Kde jste se snad nemýlili a kde vaše fabulace dosáhla langerovských rozměrů?

To pak zase bude ticho, co? :-/

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

2. 3. 2010 11:18
Re: Soudruzi z redakce

Samozřejmě, že nedozvíme - maximálně takové senzační zprávy jako včera - že se Paroubek s někým "tajně sešel" v Kramářově vile ... Po volbách to vyšumí do ztracena stejně rychle jako před 4 lety Kubiceho zpráva. :-)

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 3. 2010 7:00
Řízená provokace?

Nepleťme si pojmy. Jako řízenou provokaci můžeme označit takovou činnost, kdy dotyčný (novinář či policista) nabádá někoho k určité nekalé činnosti.

Což v těchto případech rozhodně nehrozí.

Jinak řečeno, účelem nebylo vyprovokovat obchodníka k tomu aby novináři prodal zbraně , ale vyprovokovat ho tomu aby mu vykecal informace o korupci při předešlých obchodech.

Jinak bychom mohli s označením řízené provokace přejít do absurdity.

Kontrolor ČOI by se musel před kontrolním nákupem ohlásit prodavači, revizor by se musel ohlásit při vstupu do tramvaje, policista dát řidiči den předem vědět že ho bude stavět a kontrolovat na alkohol...

0 0
možnosti
PE

Pasterrr

2. 3. 2010 7:06
Re: Řízená provokace?

No, ono už to tak nějak začalo cedulemi "měřený úsek"

0 0
možnosti
ZL

ratio

2. 3. 2010 5:12
Pravda je jednoznačná

A to taková, že MFDnes a její redaktoři načasovali reportáž tak, aby těsně před volbami vyvolali u voličů ČSSD pochybnosti zrovna tak, jak se to stalo v případě Kubiceho zprávy před volbami 2006. Hodit do éteru podezření, pochybnosti s jediným cílem. Opět poškodit Paroubka, opět znejistit voliče a umožnit vítězství ODS. Nic jiného v tom není.

Lidé, kteří nesledují politiku průběžně, neznají všechny souvislosti se nechají lehce zmanipulovat. A o to jde především.

Příští volby ukáží, zda se nechá človíček utlouci takovými kauzou, která nebude do voleb vyšetřena, pouze vyvolá pochobnosti, nakydá špínu,  zasadí ránu do týla Paroubkovi. 

Bránit se hysterii pravicových médií je opravdu nad lidské síly.

0 0
možnosti
PE

Pasterrr

2. 3. 2010 7:05
Re: Pravda je jednoznačná

Před volbami?  A kdy u nás není pře volbami? Napište mi prosím termín, kdy bylo dle vás vhodné tuto kauzu zveřejnit. Pravděpodobně odepíšete něco jako, že tato kauza je zpracovaná na politickou objednávku novináři pracujícími v žoldu ODS a že neměla být zveřejněna vůbec. Tak přeci komentujete každý malér.

0 0
možnosti
T

tondaqakin

2. 3. 2010 3:55
Jo a starosta Peta by jeste starostoval!!!

Kdyby nebylo mozne nachytat ho osla na vejicku. Jsem 100% pro agenty provokatery, to potom bude teprve sranda v zemiich koruny ceske.;-)

0 0
možnosti
KK

Santa1

2. 3. 2010 1:17
Obvykle to nekomentuji,

ale to, že se Kroupa vydával za nějakého obchodníka, KTERÝ BUDE HODNĚ PLATIT za informace těch dvou pánů a chtěl předem znát ráži jejich informací nutně navodilo situaci, kdy oba pánové ve snaze PRODAT zákonitě nadsazovali a přeháněli, aby svoje "zboží" patřičně vychválili. A pánové se skutečně činili, tlachali, až se hory zelenaly, přestože pouhé reálné posouzení časové posloupnosti naprosto vylučuje, aby měli skutečně relevantní informace, které by měly nějakou průkaznou hodnotu. Prohlášení Viliama Bucherta o tom, že lobbisty u Paroubka potkal tomu navíc dodává hodně osobní náboj. Nepochybuji, že nákup Pandurů nějaká korupce provázela, ale mezi tím, co si já jako soukromá osoba mohu myslet a tím, co mohou zveřejňovat seriozní média je obrovský rozdíl. Ukoptěná, zflikovaná, nedodělaná práce. Hlavně už už něco mít a zveřejnit, přestože to znemožní další nenápadné šetření, aby se věc skutečně dotáhla do konce. Stejně jako v kauze Kořistka.

0 0
možnosti
KK

Santa1

2. 3. 2010 1:19
Re: Obvykle to nekomentuji,

A stejně jako v případě Kořistky, jakmile by se to převážilo na tu nesprávnou politickou stranu, honem, honem to zaříznout. Kdy došlo k zásadnímu navýšení jednotkové ceny? To cudně přejdeme. I bez toho zůstává víc otázek než odpovědí.

0 0
možnosti
J

jeliman

2. 3. 2010 0:10
Macháček je kastrát tura domácího, protože jen

ten si může myslet, že člověk, co mu sype do žlabu je principielně oduševnělej humanista. Ale ono se mu sype do žlabu, jen proto, aby z něho byly steaky...

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.