Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MuhamadAlalibaba

13. 1. 2012 19:07
Na tu válku taky dojde.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 1. 2012 19:13
Re: Na tu válku taky dojde.

Přirozená reakce všech životních forem pokud je moc příslušníků jednoho druhu a málo prostředků které můžou sníst.

Výsledek je obvykle ten že se vzájemně pozabíjí a to skončí když je počet adekvátní dostupným zdrojům.

0 0
možnosti

Ottis300

13. 1. 2012 19:06
Můžeme se jenom domýšlet, proč to tenkrát vzdali,

(Francie/Británie), ůvodů pro i proti je hodně, dají se navzájem křížit. Přesto však, po zralé úvaze, se do války jít mělo. Klíčový byl Beneš, který ovšem selhal a jeho kamufláž selhání odskákal národ, protože ho vehnal do náruče Stalina, aby zakryl svojí zbabělost.

Sjednocená Evropa (EU) není zárukou vůbec ničeho. Malé státy na tom budou stejně jako byly. Stále nemají svůj hlas tak silný, aby jím prosadily svoje zájmy oproti tandemu Francie/Německo. Stále, jako dříve, musí hledat spojence, aby se mohly prosadit. V konečném účtu je téměř jedno, jestli se po nás někdo vozí po prohrané válce nebo dobrovolném odevzdání se. Prohraná válka nebývá konečné řešení, vzdor doutná, příklady obětování táhnou. Dobrovolné odevzdání se, je konec, protože bere vůli dál pokračovat.

Klaus by do války šel.

0 0
možnosti

jarinka

13. 1. 2012 19:25
Re: Můžeme se jenom domýšlet, proč to tenkrát vzdali,

Takový malý státeček a do války? Ne.

1 0
možnosti
V

VašekIV

13. 1. 2012 19:00
Jsem rád, že idnes má i kvalitní Blogery, jako třeba pana

Streita. Kdybych se měl vyjádřit k obsahu tohoto paskvilu, určitě bych přišel o dukáty a to nemám zapotřebí.

6 0
možnosti

publicenemy

13. 1. 2012 18:59
Klaus je zbabělec

Klaus je jen zbabělec. Kritizuje EU (mnohdy oprávněně, o tom žádná), ale proč také nekritizoval situaci před rokem 1989? Vždyť z jeho pohledu musela být mnohonásobně horší. Aha, ono by to případné kritizování pravděpodobně panu Klausovi přidělalo mnoho problémů v osobním i pracovním životě, v tom nejhorším případě i vězení. A tak se Klaus rozhodl, že nepůjde proti proudu, ale hupsne do něj a nechá se jím nést ke svým lepším zítřkům. Neváhal, a nastoupil do Prognostického úřadu, kde působil spolu s ostatními soudruhy (Komárek, Dlouhý, Ransdorf) pod dohledem moskevské centrály KGB, která měla všechny Prognostické úřady na starosti.

V současnosti tento člověk pořád vykládá něco o národní suverenitě, přičemž svým servilním postojem žene naší zemi k Rusku, od jehož vlivu se snažíme už 22 let odstřihnout.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 1. 2012 19:07
Re: Klaus je zbabělec

A že nám to jde... Pořád sme na něm totálně surovinově závislí... jako 3/4 Evropy.

Bez ruské ropy a plynu tak 200000000 lidí v Evropě v zimě zmrzne a pak pojde hlady... protože zemědělci nebudou mít ani benzín s kterým by nastartovali kombajn.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 1. 2012 18:48
čistě prakticky se v Evropě nevede válka od dob...

konce druhé světové války... Německo bylo totálně na kolenou, Francouzská ekonomika zničená bombardováním (ikdyž ne tolik).

A následně ohromná konvenční sovětská přesila nad NATO (Za své největší síly přečíslovaly vojska varšavské smlouvy NATO 10:1... Nato kontrovalo nukleárními zbraněmi které by z Evropy udělali bezcenné nukleární spáleniště a později vyspělé neutronové zbraně byly naopak schopné zcela zničit východní blok a nechat vše v celku.)

V době kdy se Evropské státy postavily ekonomicky na nohy po 2.sv už měli spojenci obou stran k dispozici zničující výzbroj. (Schopnosti nukleárních zbraní se obecně přeceňují ale politici se jich báli)

Je vcelku odvážné tvrdit že za absenci válek může "sjednocování" Evropy. Stejně tak to může být velký destrukční potenciál obou stran studené války. Naprosto stejně můžete tvrdit že za absenci válek v Evropě může existence nukleárních zbraní- empirické důkazy pro tvrzení- doba "bez velké války" je totiž stejná.

0 0
možnosti
K

kaktusak

13. 1. 2012 18:57
Re: čistě prakticky se v Evropě nevede válka od dob...

Západ vede po celém světě jednu útočnou válku za druhou. A s jídlem roste chuť.

Žádná sovětská přesila nikdy neexistovala. Varšavská smlouva se množstvím jen pokoušela kompenzovat převahu Západu, stačilo to právě tak na odstrašení agresora.

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

13. 1. 2012 18:45
Jsou jen 2 možnosti, p.Musile:

a) Klaus by určitě do války nešel

b) Klaus by určitě do války šel

Myslím, že si z těchto možností můžete vybrat sám a napsat další dehonestující článek o tom, jak by to ten Klaus zpackal i v tom roce 1938, kdy byla ještě kupónová privatizace na houbách R^

1 0
možnosti
V

villík

13. 1. 2012 18:53
Kdyby Schwarzenberg řek´ ne, Klaus by řekl ano.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.