Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oldiess

7. 2. 2012 16:18
Musím se usmívat, protože svůj vůbec první článek na blogu i

iDNES jsem věnoval právě Martinu Romanovi před více než 3 lety:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/60183/Je-Martin-Roman-esem-v-rukave-KSCM.html

malý úvod:

Je Martin Roman esem v rukávě KSČM?Obávám se, že ano. K poznatku mě přivedl před pár dny italský večerní kurýr /Corriere della Sera/ když zveřejnil výsledky průzkumu, podle kterého 9% italských rodin zůstane bez peněz za dva týdny po výplatě a dalším 29 procentům se to přihodí za týdny tři. Takže 8 a půl milionu rodin, tedy třetina populace Itálie má vážné finanční potíže, které řeší různě. Vedle opakujících se půjček jim pomáhají přežít např. drobné výpomoci -lavorini- jak poznamenal jeden z takto postižených čtenářů.

U nás je situace ještě horší, za chudé se považuje třetina a s penězi nevyjdou dvě třetiny z nás.

0 0
možnosti

oldiess

7. 2. 2012 16:20
Re: Musím se usmívat, protože svůj vůbec první článek na blogu i

Na rozdíl od Itálie jsme na tom ovšem hůře ještě v tom, že zde máme prosperující komunistickou stranu. Která dost možná v příští volební kampani zaboduje parafrází slavného výroku Milouše Jakeše: Martin Roman je šikovný chlapec a manažer, všechna čest. Ale dostal 700 milionů za akcie a jeden má každý měsíc jako plat - je to správné milí spoluobčané? Netroufám si tvrdit kolik z nás se tomu zasměje jako tehdy, mně ale do smíchu jistě nebude. Zvláště když budou opět následovat hesla továrny dělníkům a pole družstevníkům.

Protože opakování vítězného Února se nebezpečně přiblíží. Snad s tím rozdílem, že dnešní kapitalisté a manažeři na tom budou mnohem lépe než jejich tehdejší předchůdci. Po válce nebylo jednoduché sehnat valuty stejně jako vystěhovalecký pas, nemluvě o tom, že prodat továrnu třeba ještě před převratem také nebylo komu. Z toho se již naše nynější elita poučila a dávno tak využívá možnosti k ukládání majetku po celém světě.

0 0
možnosti
KS

karels

7. 2. 2012 16:09
Všechny provinilce bych odsoudil za vlastizradu!

(samozřejmě jsem to myslel jako nadsázku) Díky za článek.... R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.