Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

8. 2. 2012 23:25
byl bych největším eurooptimistou

kdyby byla EU založena správně a pod jejím vedením se věci zlepšovaly. Řekněte mi prosím, proč nemůže být ústava EU napsána jednoduše a na jedné straně A4. Pokud by naše šílené zákony byly nahrazovány nějakými jednoduchými zákony EU jásal bych. Pokud ale každá změna inicializovaná EU vede ke zhoršení a zesložitění již tak špatného a složitého zákonodárství našeho, nedivte se ale jsem proti. To že EU má nyní problém s EUREM je výsledek její vlastní špatné politiky a realita zase jednou ukáže že ani sebevětší přetvářka nemá dlouhodobě šanci. Až EU padne a bude-li pak znovu založena na správných principech, uvidíte změnu. Václav Klaus říká v tomto pravdu a proto vám vadí.

6 0
možnosti
DV

hereiam

8. 2. 2012 22:39
při vší úctě k majestátu

si nemyslím, že by zrovna Václav Klaus ovlivnil náš postoj k EU - neznám příliš jeho přívrženců. A pokud se chce prezident vrátit do nějaké doby před dneškem - tipuju spíše zlatá 20.léta, pane šéfredaktore :-) 

a dále - možná je ta paměť národa dobrá, jen se dívá na svět jinak než si myslíte. Někteří si vzpomenou, jak nám přátelé z Evropy nechali odebrat Sudety a z nás se stal za jejich tichého souhlasu protektorát.

Možná si vzpomněli, že existovalo nějaké RVHP.A možná jim došlo, že náš průmysl, vše čím jsme vynikali se pomalinku oklešťuje. Vlastně už není co okleštit. Co není prodané, je v likvidaci.

Možná někteří z nás prostě nechtějí pořád někomu nebo někam patřit...

3 0
možnosti
VL

ladal

8. 2. 2012 21:26
Proč?

Možná že je to jen výraz malosti. Aby se náš politik  nebo i občan zviditelnil tak bojuje proti autoritě, např. proti Evropě, církvi a pod.  Bojuje proti hodnotám, které většina lidí uznává.

1 0
možnosti
LZ

generallz

8. 2. 2012 20:19
.

Inu, eurohujer... A nejspíš přesvědčený socialista, odpůrce svobody a individuálních práv. Víc komentovat netřeba.

2 0
možnosti
Q

qetic

8. 2. 2012 22:56
Re: .

No spíše bych klause nazval korunohujeren, ale jináč to sedí R^

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

8. 2. 2012 19:51
...

Hmmm... v zaveru clanku, chlapce, pochybujes nad svoji inteligenci (jsi preci Cech) a to je pro tebe krok spravnym smerem. Tak jen tak dal a hodne usili...

8 0
možnosti
M

milanalois

8. 2. 2012 18:56
Za tohle Klaus nemůže:

http://www.paratdnes.cz/2012/02/Jasny-dukaz-proc-je-na-nas-Sarkozy-Merkelova-tak-rozzureny.html

A ani to nepsal.

Ale nadzvedne to každého.

7 0
možnosti
K

kion121

9. 2. 2012 11:12
Re: Za tohle Klaus nemůže:

Klaus může za všechno, to nevíte?:-)R^

0 0
možnosti
B

B.D.S

8. 2. 2012 18:27
Vážený autore

Sám jste se ve Vaší úvaze nejrozsáhleji věnoval a nejméně zpochybnil odpor k faktu, který z myslí Čechů nevymizí jen tak snadno. Potupná Mnichovská dohoda, ke které nevedlo nic menšího, než appeasement, současný nezakrývaný motiv evropské integrace. Pokud se má zabránit vzniku válečného konfliktu, odkud takové nebezpečí hrozí? Že by to bylo ze země, jejíž kancléřka v dobách nejednotnosti přispěchá s připomenutím, aby ostatní nezapomněli, že mír v Evropě není jen tak? Platíme Německu výpalné ve formě ztráty suverenity, jsa dočasně podpláceni skutečně zanedbatelnými dotacemi na začasté zbytné projekty, které se vyznačují zejména hluboce korupčním prostředím (což není české specifikum)? Je strach z Německé rozpínavosti na místě? Nebo o čem to paní Merkel vlastně hovoří?

http://www.youtube.com/watch?v=vVHUtumRUrc

4 0
možnosti
KN

Karl Novak

8. 2. 2012 18:21
Neuvěřitelný slepenec slov bez myšlenky !

Šéf redaktor a neumí dát dohromady konkrétní argument, smyslu plnou větu.

Pokud mluví o předposledním sjednocování Evropy pod vedením Německa, nemůže očekávat že Češi budou pozitivně vzpomínat na tyto události.

atd atd

3 0
možnosti
ES

emeritni samec

8. 2. 2012 17:59
Češi nejsou Evropané.

Je to dáno našimi malými poměry a historickou absencí demokracie.První republika byla jen krátkou episodou kdy jsme měli naštěstí poltiky většího formátu než jsou dnešní kleptokrati bez kultury a jakýchkoliv ideálů kromě svých ubohých zájmů.Češi jsou malý náod nejen počtem ale i rozhledem a myšlením.Stamiliony lidí žijících v Evropě jsou u nás hlupáci a my si vystačíme sami.Téměř nikdo nemá přehled co se opravdu ve světě děje ale dle národní tradice rozumí všemu.Takoví lidé jsou snadno manipulovatelní a schopných maniulátorů kteří toho dovedou využít máme kupodivu dost.Kdo zabrnká na city jako záist xenofobie a národní hrdost má úspěch.Děsí mě že velmi úspěšní jsou pravicoví populisté a novodobý Franko by asi měl úspěch.Evropanem člověk buď je a nebo není.Souvisí to s myšlením a ne s polohou.Evropané ve světě něco znamenají Češi jsou spíše k smíchu.Nejsme si schopni zvolit ani pořádou vládu a necháváme se manipulovat a okrádat podvodníky.Na EU jsme mentálně nedorostli.

5 0
možnosti
LD

levicova destrukce

8. 2. 2012 18:10
Re: Češi nejsou Evropané.

Proto má Itálie, Řecko, ale i Německo a Francie šílený dluh a žebrá o naše doktory, o naše peníze na jejich banky:-/Belgie se nemůže dohodnou na vládě a když se dohodne, už se rozpadá. Portugalsko už jsme opět předeběhli a ve Španělsku jse u mladých až 50% nezaměstnaných. O dalších nemá cenu psát. Fakt máme blbý národ a vládu....;-D;-DRvEURv

13 0
možnosti
J

jarno3

8. 2. 2012 17:51
Pane Musile,

od člověka Vašeho rozhledu bych očekával serióznější rozbor. Ono zas není tak těžké odpovědět na Vaši otázku. Češi prostě už vystřízlivěli a porovnali realitu se sliby. Tady se naplno ukazuje, kolik lidí EU volilo ze skutečného přesvědčení.Ukazuje se, kolik lidí  volilo zmasírovaných lživou propagandou, která  záměrně zamlčela, co naši zkorumpovaní politici za našimi zády na nás skutečně upekli. Teď přišlo vystřízlivění a poznání, že jsme se stali občany druhé kategorie.  Rozvrácené zemědělství pod diktátem nevýhodných kót, zničené cukrovarnictví, podvázané vinařství. Uzavřené trhy práce pro naše lidi. "Svobodný" pohyb osob zpestřený hned za hranicemi šikanami německých policajtů. Blívajzy namísto potravin.  Diktát Brusele, jak smíme využívat své vlastní peníze... Výčet  negativ by byl dlouhý  a přesáhl by kapacitu příspěvku. Klaus dobře vidí, že do TÉHLE Evropy nás neupsal a proto proti ní tak vystupuje. Tomu není třeba se divit.

15 0
možnosti
DV

hereiam

8. 2. 2012 22:23
Re: Pane Musile,

ještě bych připomněla, že více než 50% nevolilo. A možná do EU nechtělo, jen někteří z nás podcenili důležitost svých hlasů  :-).

Jinak souhlasím do puntíku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.