Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Varování Úřadu pro ochranu osobních údajů

23. srpna 2013

V souvislosti s opakovaným šetřením zneužití osobních údajů a kopií občanských průkazů k vytvoření bankovních účtů bez vědomí poškozeného Úřad pro ochranu osobních údajů vyzývá všechny občany, aby nikomu nezasílali poštou ani e-mailem okopírované nebo naskenované osobní doklady.

Pořizování kopií občanského průkazu či ostatních osobních dokladů by mělo být naprosto výjimečné. Při uzavírání pracovní smlouvy by zaměstnavatel nikdy neměl vyžadovat kopii občanského průkazu, ale má možnost si pouze údaje z průkazu ověřit. Stejné pravidlo platí i pro uzavírání naprosté většiny ostatních smluv.

Zasláním kopie občanského průkazu osobě, jejíž samotná totožnost není zřejmá a u které si držitel občanského průkazu není jistý, že se jedná o seriózního partnera, je hazardem s vlastním soukromím, neboť riziko zneužití poskytnutých údajů a samotné kopie dokladu je vysoké.

PhDr. Hana Štěpánková ředitelka tiskového odboru, tisková mluvčí

0 0
možnosti
KJP

Uvítal bych obě možnosti, v některých svých příspěvcích uvádím natolik důvěrné informace, že bych uvítal možnost před zveřejněním příspěvku svobodně zvolit zda bude zveřejněn pod celým jménem, nebo pouze pod nickem. Redakce by po kontrole textu zveřejněného pod nickem měla samozřejmě možnost příspěvek zneviditelnit.

Dále se přimlouvám o to, aby každý diskutující mohl kdykoliv svůj příspěvek upravit nebo i smazat.

Svoje příspěvky bych dále rád nacházel po zveřejnění i ve své mailové schránce. Současně bych uvítal možnost přeposlání příspěvku jak na mailové adresy mých přátel, tak v případě, že něco kritizuji na mailové adresy spolutrpitelů a naopak i zainteresovaných institucí tak, aby se nejednalo jen o mlácení prázdné slámy.

Pro logování bych jednoznačně doporučoval jen pouhý stručný nick, při registraci by se pak uvádělo hned několik mailových adres podle důležitosti zprávy - zda má být přeposlána na mobilní telefon, nebo například pouze k informativní archivaci.

2 0
možnosti
MP

Myslím,že pokud uvede každý své jméno,vložit i foto,je nesmysl.Nejsme na pranýři a když vidím lotry,jak si zakrývají obličeje a policie je k tomu ještě nabádá,tak tam bychom měli uvádět fota,aby každý věděl a dal si před nimi pozor.

5 0
možnosti
GD

Tak můj názor je :Hanák je homostupidus,Ventura je senilní trpící stařeckou demencí a Dvořák je odborný neumětel !!!Takže si svou buzeraci nechte pro toho kdo se buzerovat dá ale já to nejsem,strčte si vaše podmínky do (_!_) dobrým si neuškodíte,sbohem vrtáci !!!;-DRv

5 0
možnosti
ES

Vždy jsem uváděl k příspěvku svoje jméno,ale za to Vaše redakce nezveřejní vše a ani

neodpovídá na příspěvky.Zavání to cenzůrou a nezájmem Eduard

4 0
možnosti
SM

Proč mi vymažete příspěvek bez varování a možnosti odvolání?

Posílám vtipy od různých lidí, proč musím dávat svoji fotku?

Chci zpět svoji ikonku, ta šedá mi  zpěrně rozhodila formátování!

To vás nezajíná, že dost lidí foto ODMÍTÁ?

Proč nemáte tu slušnost odpovědět?

2 0
možnosti
GD

protože jsou dobytek.

4 0
možnosti
OM

Vážená iDnes, je to zase fraška. Zpackaná a napůl odvedená práce. Několik poctivých a slušných diskutérů se zaregistrovalo pod svými jmény a se svojí fotkou a pak je tu hodně těch z vymyšlenými jmény a bez fotky. Kteří to prostě obešli. Je to výsměch těm, co se za své názory nestydí a jdou s kůží na trh. A vy jste tyto lidi slušně podrazili.

11 4
možnosti
ML

Takže tímto se chci rozloučit, už pod mým pravým jménem, ale také to bude můj poslední příspěvek.

Milá Idnes, už nějakou dobu sem chodím méně a méně, protože mi přišlo, že kvalita vašich článků hodně upadla, ale tím, co tu zavádíte za diktaturu, jste to dorazili.

Nikdy jsem neměla jediný smazaný příspěvek, diskutovala jsem ve vší slušnosti, ale domnívala jsem se, že mám nárok alespoň na základní soukromí.

tak jako jsem odešla z novinek, odcházím i odsud.!!

12 1
možnosti
FM

Nešlo by nějak zvýraznit první příspěvky ve vlákně? Takto je to trochu nepřehledné.

3 0
možnosti

Proč má někdo vedle jména svou fotografii a mnoho přispěvatelů stále jen siluetu?

2 3
možnosti
PR

Asi proto tam mají siluetu, že nemají zájem mít v profilu fotku.

Vložení fotky není povinné. Pokud se pro vložení fotky někdo dobrovolně rozhodne, podle pravidel fotka musí být současná a diskutující musí být na ní k poznání, takže někteří možná čekají na schválení fotky.

Více v článku :

http://redakcni.blog.idnes.cz/c/297955/Nove-diskuse-co-kdy-jak.html

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS